CareClowns

De CareClowns

Het doel van CareClowns is om zoveel mogelijk ouderen met dementie een moment van contact en plezier te brengen.

“Even herkende ik mijn allerliefste moeder weer, zoals ik me haar altijd zal herinneren”

https://www.youtube.com/watch?v=n4g3LY1WtJE

 

CareClowns zijn specialisten in het maken van respectvol contact met mensen met dementie. Daar is veel meer voor nodig dan even een rode neus opzetten. CareClowns zijn speciaal opgeleid om mee te gaan in de belevingswereld van deze mensen. Ze geven geen voorstelling, maar nodigen mensen onbevangen uit om via muziek en samenspel persoonlijk contact te maken.

Een bezoek van CareClowns zorgt voor afwisseling. Met liefde en respect stemmen de clowns hun spel af op de belevingswereld van bewoners en maken oprecht contact. Door te zingen, dansen of gewoon even rustig samen zitten, net wat nodig is. Een CareClownsbezoek ontspant, geeft plezier, verwondert en ontroert. Ook na het bezoek ervaren activiteitenbegeleiders en verzorgenden vaak een positief effect op de mensen en de sfeer.

CareClowns bezoeken zorginstellingen en locaties voor dagopvang. Ze komen in duo’s, zijn per dagdeel te boeken waarin zij gemiddeld drie huiskamers bezoeken.

“Als je ziet dat bewoners, die bang zijn voor vreemden, in zichzelf gekeerd zijn en niets meer snappen van die wereld om hen heen, een grote glimlach op hun gezicht hebben… dan weet je dat dit bezoek van CareClowns heel veel waard is geweest.”

— Angela Kleintjes, dagbestedingscoach bij Lindenheuvel

CareClowns is een initiatief van CliniClowns